drift, Racelens

Drift Træning 3. juli – Drift Battle & Racedays.dk

drift, Racelens

Tiderne ser lysere ud for events, motorsport og træf. Blot 14 dage efter MKÖ Drifting i Sverige, blev der afholdt Drift Battle i Aarhus lufthavn, tidligere kaldt Tirstrup lufthavn, som i 1990’erne skiftede navn til det, vi kender som Aarhus lufthavn i dag. Lufthavnen har fungeret som militær flyvestation, hvilket stadig kan ses den dag i dag, da man på lokationen fortsat kan opleve de gamle hangarer der vidner om en tid, der var for mange år siden. 

Drift Battle var et træningsevent og derfor var der ikke adgang for publikum. 

Drift Battle i den nedlagte del af Aarhus lufthavn i Tirstrup på Djursland afholdt den 3. juli,  arrangeret af Racedays. Første melding lød på 9 timers køretid, men grundet mange tilmeldte kørere, over 20 mand, blev køretiden forlænget med 2 timer, altså 11 timer i alt. Arrangementet varede derfor til 20.00 lørdag aften. 

2 Baner

drift, Racelens

To baner var der i Aarhus lufthavn, for at give mest mulig køretid til rookies såvel som semi-pro/pro kørere. Den ene bane var derfor til rookies og den anden til semi-pro og pro. Semi-pro/pro banen var en del mindre end vi er vant til, fra de tidligere arrangementer vi har været til og derfor var det interessant for os, at vide, hvad kørerne synes om banen. 

De to baner var adskilt fra hinanden af pitområdet.

drift, Racelens

Vi har spurgt AS Motorsport, hvad han synes om banen og han siger følgende til spørgsmålet 

De er nye i gamet og derfor kan der komme forbedringer som at finde ud af noget med lineup, så de ikke hver gang skal kaldes op og banen lukkes, hvis der skal en bil ind og ud fra pladsen

AS Motorsport mener også, at der kan være god mulighed for publikum til Drift Battle i fremtiden. 

Der er rigtig gode muligheder for evt. tribune/tilskuerpladser i ´´karusellen´´ (kaldes det store sving på banen) Hvis der kommer høje betonklodser op

Han slutter af med kommentaren “Det kunne være fedt” i forbindelse med at få publikum på.

Det rygtes, at danskerne er vilde med, at snakke om vejret og i denne verden er det en vigtig faktor, hvis man som os ønsker, at få fede billeder i kassen, det er derfor altid et stort samtaleemne for os, når vi er ude og denne gang var ingen undtagelse, da de første par timer var regnfulde og med paraplyerne slået op gik kørslen stille og roligt i gang. Der var ingen tvivl om, at banen var våd. Bilerne skøjtede rundt på den våde bane, så røg var der ikke meget af. Vejrudsigten så heldigvis lovende ud op på formiddagen og den var til at stole på, for en gangs skyld. Det blev lunt og forholdsvis høje temperaturer med op til 23 grader. Banen blev tør og det plejer at betyde gode billeder med massere af dækrøg.

drift, Racelens

Brand i bil

Der var action på banen fra starten, da en af bilerne brød i brand grundet en olieslange og løbet måtte standses. Pulverslukkeren var i brug og det betød, at bilen var færdig til Drift Battle for denne gang. 

Bilen blev skubbet tilbage i pitten med hjælp fra 5-6 mand.

Dagens vinder

Efter en velfortjent frokostpause, der bød på lidt forskelligt mad, blev den intense konkurrencen Twin battle sat i gang, dagens vinder var Kasper Kristensen Motorsport, der løb afsted med sejren af den første konkurrence til Drift battle.

drift, Racelens

Arrangementets restriktioner: 

  • Alle skal kunne fremvise gyldigt coronapas
  • Alle skal have købt billet på forhånd
  • Alle skal blive i bilerne ved indgangen
  • Alle skal blive i bilen til ens plads i pitten er fundet
  • Det er muligt at gå rundt pitten, men hold afstand til andre end dit team.
  • Der skal holdes afstand på en meter til alle andre end ens eget team, også når man sidder ned eller står ser på!
  • Husk at hvis man ikke arbejder på bilen, eller læsser af og på, opfordrer vi til at man sidder ned.
  • Man må IKKE krydse afspærringer, med mindre at man får besked på andet af Racedays.dk crewet.
  • Husk at spritte hænder ofte

Kæmpe galleri:

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.