Motorshow 2022 - Messecenter Herning
Driftshow – Motorshow 2022

Driftshow – Motorshow 2022

Dette år til motorshow skulle drift være noget andet end bare opvisning.

Jannick Rasmussen (JRP Drifting) som stod for drift til motorshow havde arrangeret hele 6 gange med konkurrence, så der vil være show til publikum hele weekenden og en masse køre tid.

Motorshow 2022 - Messecenter Herning

Konkurrencen var lavet sådan at man fik point for hele weekenden og den med flest point søndag eftermiddag vil være vinder af Motorshow drift challenge. Hvor der var nogen fede præmierer på højkant, der var samlet for 13.000 kr. fra Milwaukee. Flotte præmiere fra Motorsportshop.dk for ca 6.500kr. i form af fx semi slicks dæk. Og bøsninger fra powerflex.

 Det var et par sponsorere som gjorde det muligt, og de crew folk som stillede banen og pakkede sammen igen. Dommerne som var kommet og den som styrede hvem der skulle køre imod hvem. Give Sværgods leveret beton elementer til banen og kran.

JBH diamant teknik leverer maskiner til baneservice

Motorshow 2022 - Messecenter Herning

Der var 14 køre som havde stilles sig klar til at give et godt show, der var en fra Sverige og en fra Norge.

Alle kørende var indstillet på og give publikum en fed oplevelse, med en masse tæt drift, larmen og fede biler. Desværre blev det ikke til noget røg da det regnede hele weekenden.

Alle dagene startede med en warm up, og især fredag så kørende lige kunne lære banen og kende og se om alt virkede på bilerne.

Det var lidt anderledes end normalt konkurrence. Hvor man normalt køre kvalifikation hvor alle kørende køre to gange og dommerne bedømmer hvem der klarer sig bedst ud fra. Linje, vinkel, røg og showfaktor. Så valgt de at trække deres kval nummer så der kunne møre mere twinkørsel for publikum.

Den første konkurrence fredag kom Mikkel Overgaard på først, Mads Andreasen på anden og Christian Christensen på tredje. Olav fra Norge med hans Merceds A45 måtte desværre udgå fredag, da han havde problemer med servo-pumpen. Jonas Rasmussen, Thomas Riedel og Kasper Jensen udgik fra anden konkurrence fredag hvor det var samme første, anden og tredje som tidligere på dagen.

Motorshow 2022 - Messecenter Herning

Jonas udgik fordi hans Merceds Diesel motor døde. Men valgte og bruge det meste af natten på og tage motoren fra hans gadebil og lægge over i driftbilen, så han kunne være med resten af weekenden. Sådan en holdning havde alle hele weekenden, alle skulle helst køre og alle hjalp hinanden med stumper, værktøj og osv.

Mikkel Kraus kunne ikke være med efter fredagen da hans motor var død.

Motorshow 2022 - Messecenter Herning

Om lørdagen vandt Mads Andreasen første konkurrence skarp efter fuldt af Dan Dirks og Olav Hasdal på tredje og havde låne en servo pumpe af Christian Christensen så han kunne køre resten af weekenden.

Anden konkurrence om lørdagen viste Nordmanden Olav Hasdal hvordan banen skulle køres og vandt over Mads Andreasen som kan på anden. Christian Christensen tog hans tredje, tredjeplads.

Michel Rayes fra Sverige kæmpede med og få bilen til og virke efter han havde ramt væggen i løbet af fredagen og desværre opgive og være med søndagen, da der kom flere problemer med bilen. Andreas Anker kunne ikke være med mere efter lørdagen da hans kardanaksel ikke kunne mere.

Søndagen var lagt op til en masse kamp, da flere lå til og få præmiere.

Motorshow 2022 - Messecenter Herning

Første konkurrence vandt Mads Andreasen lå godt til og vinde det hele med hans nu to første pladser og 4 andenpladser. Andenpladsen gik til Olav Hasdal som manglede lidt point efter han udgik fredag. Dan Dirks tog tredjepladsen og han var tændt på at klare sig godt i sidste konkurrence så han kunne klare sig godt i den samlede stilling. Christian Christensen kæmpe for at holde hans stilling, men havde lidt problemer med hans motor som kun kørte på 4 ud af 5 cylinder. Men han forsatte for at give folk et show og prøve og holde hans godt placering.

Mikkel Overgaard måtte låne et gaskabel af Kasper Jensen, da hans ejet var knækket. Kasper havde ramt muren så hårdt at bærearmen foran var ødelagt, efter en kamp med Dan Dirks og vil give alt for og vinde.

Den sidste konkurrence søndag vandt Dan Dirks med Mikkel Overgaard på anden. Jannick Rasmussen tog tredjepladsen.

I den samlet stilling om Motorshow drift challenge vandt Mads Andreasen, Dan Dirks på anden og Frederik Dahlberg på tredje. Frederik havde kørt stabilt hele weekenden med 4 fjerdeplads. 

Motorshow 2022 - Messecenter Herning

Galleri

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status