Volvo 245,volvo, Racelens

“For helvede Vuk, det en Volvo!”

Volvo 245

I 1978 kom der endnu en legoklods til verden, men i modsætning til alle andre fra den årgang, så lever denne her troligt videre, og næsten i lige så god stand. Den er nemlig blevet gennem renoveret, så den står snorlige fra top til tå.

Volvo 245,volvo, Racelens

”Jamen i kan da ikke bare lave en Garagebil ud fra luftundervogn og fælge.. tsk!” – og jo, det kan vi faktisk godt, fordi det beviser bare i dag hvor ”lidt” der skal til for at man bygger en bil der vender hoveder. Vi havde lokket Steffen Sejersten og Frue med en tur til Nordhavnen for at skyde billeder og video af den. Det her er ikke overdrivelse, hver og én der gik forbi kiggede en ekstra gang, og flere var endda så gavmilde og give bilen nogle gode ord med på vejen. Bevares, det er ikke en S-Klasse med 22”, og enten elsker man designet eller også hader man det. Men det er en bil der vækker interesse i folk i alle aldre, og mange kan relatere til modellen fra tidligere i livet.

Volvo 245,volvo, Racelens

Bilens historie er at den faktisk endte i en lade 29år, hvor efter at tidligere ejere gav den en totalrenovering, så bilen kunne komme på gaden igen. Hver en bolt har været adskilt fra karrossen, og motoren har fået samme tur. Efter den kæmpe omgang blev bilen sat til salg, og straks efter greb Steffen chancen og fik den købt. Efterfølgende har Steffen selv repareret kabinen efter nogle bidemærker fra en glad hund, og så ellers installeret nye fælge og luftundervogn. Luftundervognen er blevet godkendt til bilen, så all good. Fælgvalget er dog faldet lidt ”ud af kurs” om man vil, der er nemlig blevet valgt et sæt JR26, som folk egentlig køber til deres japanerbiler. Når vi ser hvordan det hele hænger sammen i en samlet enhed, så kan vi ikke gøre andet end at give Steffen et kæmpe skulderklap.

Hvis du kunne tænkte dig at se den brune legoklods på nært hold, så vil den højest sandsyndeligt være til at finde til Autoshow i Odense til August.

Navnet Steffen Sejersten er man faldet over før, hvis man har fuldt lidt med i stylingsverdenen, han står nemlig bl.a. bag en MR2 som han har ombygget af flere omgange, sammen med konen Nini 😉

Volvo 245,volvo, Racelens
Foto: Steffen Knudsen – SKphoto.dk

Det er altid en fornøjelse når biler for lov til at leve videre, stor respekt til folk der går i gang med total renoveringer.

Volvo 245,volvo, Racelens
Foto: PRIVAT

Blå bog:

Ejer: Steffen Sejersten

Alder: 38

Bil: Volvo 245

Motor: B21a

Årgang: 1978

Hestekræfter: 100

Fælge: JR26 17″

Undervogn: TA Tecnix luftundervogn 

Lyd: Ikke så meget endnu, men der er selvfølgelig lagt planer. 

Styling: Ikke meget, den har jo design som en legoklods, men der er dog monteret en frontspoiler.

Lakering: Original farve: brun/orange

Interiør/Kabine: Original sort læderkabine, som er hentet i Tyskland.

Video

GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status