MKÖ,Drift,Sturup Raceway, Racelens

MKÖ Drifting 2021 #1 – Sturup Raceway

Den 19. juni, det var tid til årets første motorsport. En lille tur over Øresundsbroen, destinationen var sat med kurs mod Sturup Raceway til MKÖ Drifting 2021 arrangeret af Motorklubb Öresund. 

Der var en del danskere til stede ved arrangementet, der havde pakket bil, mange dæk og værktøj til dagen. 

Det var årets første kørsel for kørerne i år, hvilket tydeligt kunne ses på de fleste af bilerne, der stod snorlige. Andre tog det som testkørsel, da de skulle teste nye ombygninger efter corona- og vinterpause.

MKÖ,Drift,Sturup Raceway, Racelens
OverBoost DriftTeam af Avmphotodk

Godt vejr med 28-29 grader

Der var lagt op til rigtig godt vejr med 28-29 grader hele dagen, det var med at huske solcremen og vand. Vejret betød også, til vores held, at banen var tør. Heldigvis var der let vind, hvilket gjorde, at dækrøg blev blæst væk, så man kunne se bilerne bagved den, der lavede røgen. 

Fed lokation ved Sturup Raceway der er placeret ved siden af Malmö lufthavn, så fly var der ligeledes at spotte.

MKÖ,Drift,Sturup Raceway, Racelens
MELIN MOTORSPORT af Avmphotodk

Sikkerheden var i top både for tilskuere, presse og kørere. Dette blev afspejlet i sikkerhedsmøde inden kørsel kunne gå i gang, flagposter og opsyn under eventet.
Som vi så småt er vant til, var der restriktioner for antallet af personer og afstand, her gjaldt følgende: 

– Max grænse på 5 personer pr. team
– 2 meters afstand mellem hvert team
– Max 100 personer 

Med kørestart 09.00 skulle vi stå klar på de gode pladser på banen. Da RaceLens har deltaget i Sturup før, var vi klar over, hvor de gode spots var. 

Der gik kun omkring 1.5 time, før der var rødt flag på banen grundet et sammenstød. Efter kort tid, blev det klart, at Boosted nu var ude med højre front af bilen smadret og en bukket køler. De måtte derfor sætte kursen hjemad.

MKÖ,Drift,Sturup Raceway, Racelens
AS-Motorsport af Jakob Bilstrup

Klokken 12.00 var der en 40 minutters frokostpause, her var der mulighed for, at købe burger, da grillen fra Lucy´s diner, var blevet tændt.

I pit området var der ligeledes rig mulighed for, at opleve bilerne. En velfortjent pause til kørerne, presse og tilskuer skulle der til, da solen stod højt på himlen, efter pausen skulle vi igen tilbage på pladserne til de sidste timers kørsel.

MKÖ,Drift,Sturup Raceway, Racelens
JRP Drifting af Jakob Bilstrup

Vi er netop nu igang med planlægning og koordinering af de fremtidige events, vi kommer til at deltage i, som finder sted hen over sommeren og håber, at I ser ligeså meget frem til fedt materiale, som vi gør!

MKÖ,Drift,Sturup Raceway, Racelens
JC Brøgger af Avmphotodk

Kæmpe galleri:

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status