Motorshow,messecenter herning, Racelens
Motorshow 2022 – Messecenter Herning

Motorshow 2022 – Messecenter Herning

Motorshow,messecenter herning, Racelens

Med mottoet Life On Wheels bød Motorshow i Messecenter Herning på tre dage med fuld gas, der var lagt op til et stort arrangement med høje forventninger til de tre haller på godt 50.000 kvadratmeter fyldt med diverse køretøjer og med et interessant program for dagene. 

Det var klart inden dørene åbnede, at det var et glædeligt gensyn med et sådanne arrangement, da der allerede stod mange mennesker i kø fredag middag, på en helt almindelig hverdag.

Ophævelsen af restriktionerne 1. februar betød, at der ikke skulle vises coronapas eller bæres mundbind til arrangementet, men for fortsat at passe på hinanden var der opsat spritdispensere flere steder.

Motorshow,messecenter herning, Racelens

I hallerne var det muligt at se alt indenfor biler, motorcykler, både, og autocampere i de mange stande samt tilhørende udstyr til biler og motorcykler. 

I hal C holdte de larmende aktiviteter til, her var der bla. gokartbane, model racing car opvisning, Mike Jensen – Red Bull stunt show, gravko show med Bendt Risom, Drift pit-området og rallycross, crosskart og folkeræs bilerne

Motorshow,messecenter herning, Racelens

På trods af det uheldige vejr, var der stadig stor interesse omkring drift banen og lørdag var området omkring banen fuldstændig fuld af glade mennesker.

Motorshow,messecenter herning, Racelens

6 Drift konkurrencer på 3 dage

Drifterne leverede et fedt show, de kørte på en lidt anderledes måde end normalt:

Dette år til motorshow skulle drift være noget andet end bare opvisning.

Jannick Rasmussen (JRP Drifting) som stod for drift til motorshow havde arrangeret hele 6 gange med konkurrence, så der vil være show til publikum hele weekenden og en masse køre tid.

Der var 14 køre som havde stilles sig klar til at give et godt show.

For at give det federe show var der hængt en bil over banen, ild ved start og kommentator så publikum kunne følge med i hvem der vandt og høre lidt om bilerne og kørerne

Og der var kommet to kører fra udlandet. En fra Sverige og en fra Norge.

Om fredagen var det Mikkel Overgaard som vandt begge konkurrencerne.

Om lørdagen var det Olav Hasdel og Mads Andreasen som vandt.

Om søndagen var det Mads Andreasen og Dan Dirks som vandt.

Der var nogen flotte præmiere på højkant.

Motorshow,messecenter herning, Racelens

Der var samlet for 13.000 kr. fra Milwaukee. Flotte præmiere fra Motorsportshop.dk for ca 6.500kr. i form af fx semi slicks dæk. Og bøsninger fra powerflex

Så var der et par sponsorere som gjorde det muligt. Give Sværgods leveret boten elementer til banen og kran.

JBH diamant teknik leverer maskiner til baneservice

Mads Andresen var motorshow drift challenge vinder. På Anden for hele weekenden kom Dan Dirks og på en tredje plads kom Frederik Dahlberg

Motorshow,messecenter herning, Racelens

High Performance el motorcykel

En af vores kære venner hos Racelens er Gleerup Leasing som for nyligt er blevet importør af italienske Energica.

Energica som startede som ’The Energica project’ i Modena i Italien, det er faktisk samme by som bil producenter som Ferrari, Lamborghini, Maserati og Pagani kommer fra. Det kan man tidligt se på deres lækre design og bliver også med stolthed skrevet på motorcyklerne som en del af designet.

Energica levere desuden til MotoE World Cup og som navnet antyder er dette en serie kun for elektriske motorcykler.

Producenten lover optil 420km rækkevidde ved bykørsel, 169Hk på baghjulet, og en lille vægt forøgelse på 40-50kg, hvis man samlinger med en startard ICE cykel. Dette kommer ikke som en overraskelse hvis man kigger lidt overmod de firhjulet på vejen, som også typisk går lidt op i vægt, når man skal have et batteri med.

Nu når cyklen har lidt ekstra vægt med, så har Energica inkluderet et bakgear på cyklen, og vi skal ærligt erkende at det er ikke motorcykler vi ved mest om, men dette har vi ikke hørt om før.

Motorshow,messecenter herning, Racelens

Derudover har alle deres modeller muligheder for Supercharging(DC), hvilken de lover op mod 400km/t opladningshastighed, de kan selvfølgelig også benytte sig af ”mormor” lader(AC).

Jamen hvad med lyden? – Ja, den er selvfølgelig betydelig mere støjsvag end en konventionel ICE motorcykel, men når man giver den håndtag gav den overraskende nok lyd fra sig.
Det er ikke et brøl, men man er ikke i tvivl om det går stærkt!

Motorshow,messecenter herning, Racelens

Det er bestemt ikke alle som er til elektriske køretøjer, men accelerationen på elektrisk fremdrift er bare noget andet. Lyder dette som noget for dig? – Altså hurtig med hurtig på, fra den helt rigtige by i Italien.
Så er det Gleerup Leasing du skal have fat i – Alle 3 modeller fra Energica kan nu erhverves igennem Gleerup Leasing

2022 er nu skudt godt igang og vi ser frem til flere fede arrangementer 

Galleri

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status