NTG Åbningsløbet, Racelens

NTG Åbningsløbet

Vi havde taget turen til Silkeborgs kendte racerbane i sidste weekend for, at være med til NTG Åbningsløbet på Jyllandsringen. Det var første gang i år, at den store danske TCR serie, med en hjemvendt Jan Magnussen, skulle på asfalt og samtidig havde Super GT og Super 2L, mulighed for, at sætte mesterskabet lidt mere på plads og følge op på det spændende race, de havde på Padborg Park. Derudover havde Legend Car Cup også fået køretid, sammen med Super Cup/1600 Challange, Super Seven Racing og ikke mindst DEC serien.

NTG Åbningsløbet, Racelens

TCR havde hele tre heat på programmet søndag og efter første heat, med heatsejre til sidste års mester Kasper H Jensen, kunne det sagtens havde blevet en weekend, som havde forsat i vanelige stil fra sidste sæson, men et uheld i heat 2 sendte Kasper H helt ud af toppen og dermed kunne svenskerne melde deres ankomst til den danske TCR serie, da Kevin Engman snuppet sejren. Dog havde en af feltets mest rutineret kører, stille og roligt lagt sig i stilling til, at løbe med 3 heat, samt samlet sejre på Jyllandsringen. Ingen ringere end Jan Magnussen, som derved har startet sæsonen på fornemmeste vis.

NTG Åbningsløbet, Racelens

Super GT klassen begynder langsomt at sætte sig og det er med en forsvarende mester på første pladsen, med et fint hul ned til forfølgerne, som efter weekends race, er Frederik Nymark på anden pladsen og GMB Motorsports unge Simon Birch på 3 pladsen. Men med tre forskellige heat vinder alene i denne weekend, så er intet afgjort og der er lagt op til en sæson med masser af muligheder, for at heat sejre kan blive taget af hvem som helst.   

NTG Åbningsløbet, Racelens

Hvis man er typen der synes Formel 1 er blevet for forudsigeligt, så skal der kaste lidt kærlighed og opmærksomhed efter Super 2L klassen, som på bare 2 løbsweekender har haft 5 forskellige heat vinder og selvom den unge Malte Ebdrup er trukket lidt fra i toppen efter en solid weekend, der også kastede en heat sejre af sig, så er der hård konkurrence fra et tæt forfølger felt, ledt an af Jakob Steffensen, som blot er 11 point efter Malte Ebdrup.

NTG Åbningsløbet, Racelens

Der ingen tvivl om, at motorsporten begynder, at leve bredt i DK og interessen er der. Omkring 10.000 havde i løbet af weekend været forbi Jyllandsringen, for at se motorsport og mere end 50.000 seere havde fulgt med hjemme fra stuerne, selvom vejret bestemt bød på udendørs aktiviteter. Allerede igen i den kommende weekend er der fuld fart på Jyllandsringen, da de historiske biler og motorcykler skal luftes til Danish Master Racing Festival.

NTG Åbningsløbet, Racelens

GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status