Super GT & Super 2L, Racelens

Super GT & Super 2L

Under åbningsløbet på Padborg Park, benyttede vi lejligheden til, at blive lidt klogere på de to serier, Super GT og Super 2L og samtidig tage en snak med nogle af de kører, som I år har fundet vej til serien. Vi havde dog nok ikke forventet det var to unge knægte, der ikke engang har fået kørekort endnu, som vi skulle snakke med. To drengen, som i hver deres klasse ligger og kæmper mod rutineret og etableret navne i dansk motorsport om mesterskabet.

Super GT & Super 2L, Racelens

Super GT klassen består udelukkende af Mitjet racebiler, som er en franskproduceret baghjulstrukket racer biler med en 3,5L V6 motor, der yder omkring 330hk. Alle bilerne i klassen er ens, hvilket også giver tættere race end man ser i mange andre racerklasser. Klassen har været i DK siden 2015, da Tom tog serien til landet og mere bestemt Padborg Park. I 2022 blev Super 2L klassen introduceret til den dansker racekalender. Samme produceret bil, men med en 2L motor som yder 230HK i stedet for de 330HK. Dog har den fordelen af at være 100kg lettere. Sidste vigtige detalje er, at man allerede som 15 årige må gøre sin entre i 2L klassen, hvor man lige skal vente et år mere, hvis det er Super GT, man har forventninger om at vinde.

Super GT & Super 2L, Racelens

Med en baghjulstrukket klasse er dette også en vigtig løbsklasse for de unge danske talenter, som gerne vil konkurrer på højt niveau og har et brændende ønske, om en gloværdig international karriere, da de store serie i udlandet udelukkende er i baghjulstrukket racerbiler.

Super GT & Super 2L, Racelens

Simon Birch Kristensen

Simon Birch, 16 år og allerede en erfaren herre inden for dansk motorsport, da han siden 9 års aldrene har kørt gokart, 1600 klassen, samt Super Cup. I år har GMB Motorsport valgt at sætte Simon i et sæde i Super GT Klassen og derudover kan Simon også opleves i GMB´s GT3 bil i Le Mans serien.

Super GT & Super 2L, Racelens

Er man i tvivl Simons berettigelse i Super GT klassen, skal man blot kaste et hurtigt kig på knægtens bedrifter allerede. Er utal af karting trofæer, samt en 2022 sæson i Super Cup klassen, som gav ham mesterskabet af 13 sejre i 15 heat. Og i 2022 kunne han samtidig bryste sig af titlen som Årtes Talent uddelt af DASU.

Super GT & Super 2L, Racelens

Malte Ebdrup

Malte Ebdrup, 16 år og Dansk Gokart mester fra 2021, samt 5´er ved VM i gokart samme år. Sidste år kørte Malte hele 1600 Challange klassen for GMB Motorsport, inden han i år har taget springet videre til Super 2L, hvor han også kører for GMB Motorsport.

Der ingen tvivl om Malte´s talent og dette ses også i lyset af GMB Motorsports tiltro til knægten, som allerede efter en sæson i 1600 Challange klassen, er blevet rykket videre til Super 2L.

Super GT & Super 2L, Racelens

Og når nu vi er ved alderen, så faldt snakken naturligt på balancen mellem race, fritid og skole. Da skolen jo skal passes, så er det al fritid. der mere eller mindre går med træning for de to. Og det er hvad end, det er i en simracer eller fysisk træningen, da dette er et vigtigt element af, at være racekører, på det niveau, som begge er på. Det er meget dedikeret og målfaste sports udøvere vi talte med. Ambitionen om at konkurrere om mesterskabet for begge og visionen om at kunne leve af det i fremtiden er ikke til at tage fejl af.

Super GT & Super 2L, Racelens

Det ligger også i DNA´et hos GMB Motorsport, som har begge kører i deres stald. Et dansk motorsport team, med et uhørt flot setup og line up inde for både Super GT og Super 2L, men også i TCR, samt international. Ønsket er klart, at kunne give nogle af de danske talenter en mulighed for, at komme frem og det må man sige de gør i flot stil.

Super GT & Super 2L, Racelens

Og lad os slutte af med bekræftelsen af begge racerkøres ambition holder stik. Efter weekends løb, lykkedes både Simon og Malte, at tage en heat sejre, hvorefter begge ligger nummer 2 i deres klasse.

Næste løb er allerede denne weekend, hvor Jyllandsringen ligger asfalt til runde 2 af Super GT, samt Super 2L, så hvis ikke der andre planer end græsset skal slås i weekend, så vent med dette og snup en tur ind og se noget af det bedste race, der er i DK.

Dette kan som altid følges på: https://www.youtube.com/@DanskMotorsportLive

GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status