Åbningsløb på Padborg Park, Racelens

Åbningsløb på Padborg Park

Åbningsløb på Padborg Park, Racelens

Har du race i blodet, så kender du følelsen, når racesæsonen går igang! Vi var med til åbningsløbet på Padborg Park hvor TCR, Selected Car Group SuperGT, Super2L, DS3 Cup, Nordic 4 og Legend Car Cup Danmark åbnede deres sæson. Det var som at se køerne bliver lukket ude på marken, efter en lang vinter inde i laden.

Åbningsløb på Padborg Park, Racelens

Bilerne stod knivskarp, der blevet pudset og nuset. Det sidste justering blev lavet i pitten, så de var klar til at komme ud og give den gas på Padborg park. Samtidig var det fantastisk at se kører som Michel Nykjær og Martin Andersen tilbage på de danske racerbaner (Michel der blandt andet, tidligere har vundet DTC) Michel deltagere i år i Selected Car Group SuperGT, hvor den tidligere vinder af den tyske TCR-serie Martin Andersen også stiller til start. Så her er lagt op til fed sæson hvor de unge talenter skal slås med de rutineret herrer. En af de unge er Tobias Andersen fra ST Competition, som sidste år kørte i Super2L, så han har kendskab til bilen og baghjultræk, men spørgsmålet bliver om det er nok, når der skal kæmpes i en hurtigere biler, med mere rutineret kræfter.

Åbningsløb på Padborg Park, Racelens

En spædende start på DS3 Cup, ligner også en sæson der bliver en tæt kamp om podiepladserne i år, hvor mange af køerne kæmpede hårdt for de første point og en mulig 1 plads efter weekends løb. Og så har vi vores OK Legend Car serie som altid er intens, action fyldt og umulig at spå om, men et er sikkert, her giver man ikke plads, og der altid plads til en bil mere ind i svinget. Det er et imponerende syn, at se dem flyve rundt på Padborg Park. I Super2L klassen var der imponere 20 kører til start i sæsonåbningen, med mange nye unge kører som havde taget springet op til Super2L fra Karting, så et kæmpe felt hvor der skal slås om placeringerne og sidste års mester Jakob Steffensen, skal prøve at forsvare sin titel, så en god kvalifikation var vigtig til lørdagens første løb, her starter Jakob 7, men for kørt sig op, før en påkørsel sender ham tilbage i feltet, 1 Heat blev vundet af Peter Hegelund.

Åbningsløb på Padborg Park, Racelens

En af de nye til TCR serien er 17-årige Malte Ebdrup fra RaceGroup Mascot Motorsport, som vi mødte sidste år i Super2L Oktan100 OK serie hvor han i sin debut. Her måtte han se sig slået med 1 sølle point, men som et kendt citat fra film siger  “it doesn’t matter if you win by an inch or a mile.  Winning’s winning!”. I år er Malte tilbage i en bil med forhjulstræk, ligesom fra tiden da han kørte 1600 Challenge i 2021. Malte er vild med dynamikken i forhjulstrækkene så nu skal han bare hive en masse erfaring ud af sine meget rutineret team kammerater Kasper H Jensen og Gustav Brich, og hvor målet er at vinde ungdomskonkurrencen for kører under 25 år. Det viste Malte også i sin første kvalifikation i TCR Danmark om lørdagen, hvor han i RaceGroup’s Honda Civic 2022 kvalificeret til en 3 plads i starten rækken, til søndags første heat. Søndagen startede ikke lige som han kunne havde ønske sig.

Åbningsløb på Padborg Park, Racelens

På første omgang var Malte med i raceincdent, som desværre sendte Malte og bilen i væggen. Efter teamet var på overarbejdede, lykkedes det at få bilen klar. 2 heat startede Malte sidst og tog et par placeringer i starten, men bilen havde taget skade af besøget med væggen. Ingen tvivl om Malte nu glæder sig til at få revanche til næste løb på Jyllandsringen d. 11 – 12 maj og forhåbentlig kan holde sig fri fra uheld, så han kan komme op og slås med i toppen. husk at alle løb kan ses live på Youtube.       

Åbningsløb på Padborg Park, Racelens

      

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status