Spa-Classic 2024, Racelens

Spa-Classic 2024

Spa-Classic 2024, Racelens

Der findes en lille by i Tyskland, Kronenburg. Der siger nok ikke de fleste noget, men det er i vores optik nok den mest optimale by, at bosætte sig i, hvis man har hang til live motorløb. Hvorfor? Det er fordi den er smukt lagt med 45 min til Nürburgring til øst og 45 min til Spa-Francorchamps til vest. Derfor havde vi valgt at slå os ned i denne lige flække og dog kun for, at drage vest på, da vi for ca 14 dage siden, havde taget turen for, at opleve Spa-Classic 2024.

Spa-Classic 2024, Racelens

Spa-Francicrchamps helt kort, er godt 7 km i kuperet terræn, nærmest opslugt af skoven i dalen hvor banen snor sig igennem med ikoniske sving som Raidillon Eau Rouge, Bruxells og en langside kaldet Kemmel Straight. De fleste Formel 1 fans kender udmærket til denne ikoniske bane, især Kevin Magnussen fans, da det var på netop denne bane, han kørte galt op af Raidillon Eau Rouge.

Spa-Classic 2024, Racelens

Selve løbet, der er arrangeret af Peter Auto ( https://www.peterauto.fr/en/ ) er en hyldest til tidligere legendariske racerbiler, som har kørt for ære og hæder, på netop denne bane. Vi taler biler som bl.a. Jaguar E-Type, AC Cobra, Lotus Elan, Panoz, Dogde Viper, BMW M1, Ford Capri, Porsche 962, Jauguar XJR-9, Ferrari 250 GT, Chevrolet Corvette C6 ZR1 og Bentley Speed 8. Selv Porsche 911 2.0L havde deres helt eget løb, med omkring 25 biler til start.

Spa-Classic 2024, Racelens

Og bedst som vi troede, at ingen dansker skulle stille til start ved dette års Spa Classic, så faldt vi over Tom Kristensen vinderbil fra Le Mans i 2003, Bentley Speed 8, bilen som den første danske vinder af Le Mans John Nielsen kørte tilbage 1990 Jaguar XJR-12 og Jan Magnussens gule Corvette C6 ZR1. Originale biler, som stadig bliver brugt til det de var bygget til, nemlig Race!!  

Og man kan som publikum, gå rundt i ryttergården, blandt bilerne og virkelig få fornemmelsen af være tæt på, bliver oplevelsen bestemt ikke ringere. Biler overalt, så hvis ikke det er racerbiler, så er det bilklubber, som brugte samtlige parkeringsplads tæt på banen, til at vise deres egen biler frem.  

Spa-Classic 2024, Racelens

Eneste negative ting, var vejret. Vi var ellers fortalt, at hvis du ikke kan lide vejret på Spa, så vent 5 min for så ændre det sig. Vi ventede 28 timer, og det var kun regn. Endda nok til, at de desværre måtte aflyse 4 timers race fredag aften. Så lørdag eftermiddag, da kameraet gav op, på oversvømmet, måtte vi sætte næsen og fronten mod KBH. En time efter skinnede solen fra en skyfri J     

Spa-Classic 2024, Racelens

 Det må dog aldrig være vejret der afholder folk fra, at tage til dette event. Vil man gerne opleve racebiler, som havde deres storhedstid for mere end 20 år siden og uden lydbegrænser, så er der ingen tvivl! Afsted til Belgien i 2025! J

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status