, Racelens

Opel Adam S på luft

Vi havde hørt en fugl synge om at en gut ved navn Daniel havde monteret luftundervogn på sin Opel Adam, det måtte vi se lidt nærmere på. Så vi tog en tur på landet, nærmere betegnet Falster.
Vores fotograf Steffen fandt ved første øjekast en matgrå Opel Adam der lå på mavsen. Det vidste sig så at det ikke ”bare” var en Opel med luftundervogn, det vidste sig at være en meget gennemført Opel Adam S med rigtig mange folierede detaljer.

Lige meget hvor end man kigger finder man en ny detalje på bilen.

, Racelens

Hvorfor valgte du den bil?

Tilbage i foråret 2017 var Jeg på udkig efter en ny bil. Planen var at den nye bil skulle være større, mere praktisk og sjovere end min nuværende UP!. Jeg havde dog set en Adam S i et katalog hos Opel og var vild med den, men endte med at skyde en hvid pil efter den, da den ikke lige passede til mine ønsker. Så valget var faldet på en Polo Blue GT. En bil som opfyldte mine ønsker til en ny bil, den skulle bare lige prøvekøres. Samme uge som prøveturen var planlagt fortæller en kollega mig at hun har set en Adam S til salg hos den lokale Opel forhandler, så det skulle lige bekræftes. Selvsamme eftermiddag fandt Jeg mig selv bag rattet på den lille Adam imens at forhandleren ville regne lidt på byttepris for UP’en. Halvanden time senere var alle ønsker om en større, fem dørs og mere praktisk bil forsvundet og jeg havde skrevet under på en købsaftale. Jeg var forelsket!

, Racelens

Hvad har du gjort ved den?

Bilen er pt. folieret i en antracit matgrå folie fra Hexis. Der er små detaljer rundt omkring som teksten “Einherjer” på sideskørterne og Adam Opels monogram på c-stolpen. Under folien har vi lagt et inspireret design fra den nordiske mytologi. Temaet har vi ført videre i kabinen med folierede interiør dele. Fælgene er blevet lakeret indvendig i samme røde farve som bilens tag og egerne er blevet hydrodipped i carbonlook. Så er der blevet monteret vindafvisere, solfilm, lygtefolie, chrome delete, sorte blinklys, perforerede Brembo bremseskiver, ATE bremseklodser og luftundervogn. I bagagerummet er en simpel opbygning med tank til luftundervognen.

Hvilke ændringer er du mest glad for?

Jeg er mest glad for mine fælge. Kombinationen af carbon og rød er i mine øjne spot on.

, Racelens
, Racelens

Stødte du på nogle udfordringer?

Det har været en udfordring at få undervognen til at spille som den skulle. To dage efter den var monteret var der hul i slangen til det ene baghjul, og kompressoren stillede træskoene – så var gode råd jo dyre. Lækagen blev midlertidigt lukket med isoleringstape mens jeg kørte hjem til en bekendt for at låne hans reservekompressor. Der skulle så gå over en måned før en ny kompressor kom hjem fra Tyskland. I mellemtiden var den også begyndt at tabe pusten foran og det viste sig at en slange havde fået et knæk ved y-stykket. Nu er slanger udskiftet og ny kompressor monteret, så det hele fungerer som det skal nu ?

Hvor mange timer har du brugt på bilen?

Det ved jeg sgu ikke. men det er da blevet til en del. Det er blandt andet fjerde gang at den er blevet wrappet og det tager en del timer hver gang – og lur mig om den ikke får et nyt wrap på næste år!?

, Racelens

Hvor skal du udstille næste gang?

Hvis ikke Corona sætter en stopper for hele bilsæsonen i 2020, er det planen at tage til Sverige til Båstad Carshow 2020 i Juni og C4 Springbreak i Kristianstad i Juli.

, Racelens

Hvad er næste projekt på bilen?

At få skiftet standard bremseslanger ud med HEL Performance braided brake lines, og opgradere de standard højtalere, samt montere en forstærker.
På sigt digitalstyring til undervogn, ny wrap og splitfælge.

Hvor er bilen om 10 år?

Forhåbentlig har jeg den stående i en garage, hvor den står og tager sig lige så godt ud som den gør nu.

Blå bog:

Ejer: Daniel Hansen
Alder: 38
Bil: Opel Adam S
Motor: 1.4 Turbo
Hestekræfter: 165 HK og 249 NM
Fælge: Omlakerede og hydrodipped 18” Opel Typhoon.
Undervogn: TA Technix luftundervogn med manuel G.A.S. styring
Lyd: Standard
Styling: Standard Adam S skørter/spoiler/diffuser, vindafvisere, chrome delete, solfilm, lygtefolie, sorte blinkys, stickers i forrude, bagrude og sideruder
Lakering: Matgrå wrap og original rød tag, spejle og logobar i front
Kabine: Fuld læderkabine med Recaro sæder. Gearknop og håndbremse i rødt læder. Interiør dele wrapped i rød folie med runer. Bagagerumsopbygning med tank til luftundervogn, lakeret i samme røde farve som taget.

Galleri

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status