bastian buus, Racelens

Bastian Buus, dansk international racekøre fra Kolding.

Det er yderste sjældent, at du løber ind i en 19 årig, der går mod et 10 års jubilæum i 2023. Men når det kommer til Bastian Buus, så er det lige præcis det, der er tilfældet. Fra knægten første gang satte sig ind bag et rat og kørte konkurrence kørsel, i hvad der er alle racerkørers første kærlighed, nemlig gokarten, er der nemlig gået 10 år. Og nu tænker du måske, Bastian Buus? Lad os se om vi ikke kan gøre jer lidt klogere, da vi havde fornøjelse af både at se og snakke med ham, i forbindelse med sidste afdeling af Porsche Carrera Cup på Hockenheim Ring i oktober.

bastian buus, Racelens

Navnet er Bastian Buus, 19 år og uden at underdrive er han en af Danmarks mest lovende racerkører, som stille og roligt er ved at sætte sit navn godt og grundigt fast, på den internationale scene. Han startede tilbage i 2013 med karting og allerede i 2014 blev det til en samlet 3 plads i DM. Herfra blev der fra år til år bygget på, bla. med Christian Bakkeruds talentpris, oprykning til ældre klasser og internationale karting løb. Alt medvirkende til, at udfordre Bastian, men samtidig også med respekt for, at bruge tiden rigtig, så han hele tiden har følt sig udfordret. De sidste to år er det gået rigtig stærkt og her taler vi om en knægt, der har kørt en hel race kalender i en Porsche, før han kunne erhverve kørekort!

bastian buus, Racelens

2020 var året hvor Bastian i den europæiske GT4 Serie sikrede sig 7 sejre (hvor de 3 var overall sejre) i Pro-Am klassen og dermed kunne kalde sig selv for European Champion… I en alder af 17 år, hvilket også medførte en kåring som årets talent i Danmark. Sidste år skrev han en to-årige aftale med Porsche Carrera Cup Tyskland, som i år også var med den franske serie oveni. For at toppe det hele, så blev det også til Porsche Mobil 1 Supercup i indeværende sæson, hvor Bastian sluttede som mesterskabsvinder af Rookie mesterskabet og dermed blev den yngste vinder af mesterskabet nogensinde.

bastian buus, Racelens

Da vi mødte Bastian var det som sagt til sidste løb af den tyske Carrera Cup, hvor han til indgangen af weekenden holdte en samlet 4. plads og som det konkurrencemenneske Bastian tydeligvis er, så var det klare mål at slutte 3´er i mesterskabet. Desværre var de to andenpladser i løbet af weekend ikke nok til, at komme forbi konkurrenterne, så sæsonen sluttede lige uden for podiet, men dette er vel også okay, når man kun er 19 år og det er ens anden sæson samt en klar fremgang fra sidste år.

bastian buus, Racelens

Bastian er en del af Porsches Talent Pool (dette ses på siden, af den relative massive hækvinge, hvor der står ”Talent Pool” samt sidespejle) Dette skal ses som Porsches egen talent kravlegård og hvert år afholder de det såkaldte Porsche Junior Shootout. Det er her, de trækker deres top talenter fra de samtlige 11 Carrera Cups fra hele verden ind og vinderen af dette går derfra med en kontrakt som fabrikskører sæsonen efter. Dette var ønsket, for at sætte prikken over i’et for denne sæson, da vi talte med Bastian den weekend. Og efter weekendens flotte løb, kunne Bastian breake nyheden i løbet af ugen om, at han skulle slutte sæsonen af med Porsche Junior Shoot out. Derfor er 2023 heller ikke rigtig på plads, før dette er afviklet.

bastian buus, Racelens

Når vi taler motorsport generelt kræver dette dog meget mere end blot talent, da vi ikke kan komme udenom, at det er en dyr sport. Derfor har Bastian oprettet- og driver i dag sin egen netværksklub med over 100 medlemmer, som giver dem unikke muligheder og samtidig giver det Bastian en stor opbakning. Alene i weekenden havde han 30 sponsorer med, som fulgte- og støttede ham hele weekenden igennem. Et samarbejde med Kolding IF er også oprettet, som giver sparring og sætter Kolding på verdenskortet. DASU har været en stor del af Bastians spæde år og hjælper i den grad, men større muligheder hos de etableret racerkørere, til at tage næste step, vil i høj grad hjælpe de danske racerkører til at slå endelige igennem på den internationale scene, da dette er et benhård miljø, at slå igennem i. Et bybane løb med international deltagelse i København kunne vi godt mærke, at både vi og Bastian var klare fortalere for, så de må meget gerne få det Formel 1 løb til byen!

bastian buus, Racelens

Og så lærer man jo også lidt i løbet af sådan en weekend. Så hvis I nogensinde ser et grid lineup og undre jer over, hvorfor der er mekanikere, som render rundt og taper muren til, ja så er der en grund. Dette er udelukkende fordi kørende ikke kan se stregen, de skal line up inden starten, så de bruger et fixpunkt i bilen, til at line up med stregen fra tapen. Og ja… 10 cm fra start kan være forskellen på succes eller fiasko. Det er de små marginaler der tæller, næh ☺

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status