BRÆNDERTRÆF,Karup, Racelens

Brændertræf i Karup 2022

Brændertræf, ja ja, et sted man brænder dæk af – videre!”

Neeeejj brændertræf er ikke kun sådan et sted, i Karup har foreningen nemlig siden 1998 afholdt det de har døbt BRÆNDERTRÆF. Det indebærer også fællesskab, masser af øl, super fed stemning i både regnvejr og tørvejr, og en masse snak med venner man ikke har set siden sidste år. Man kan altid stole på at publikum er stabilt og meget opbakkende omkring Kristi Himmelfartsdag i Karup.
Arrangementet bliver afholdt med tilladelse fra det meget støttende Politi, så det skal man slet ikke bekymre sig om.

BRÆNDERTRÆF,Karup, Racelens

Da vi ankommer til den gamle flyveplads, bliver vi taget imod med åbne arme i indgangen, og finder ret hurtigt ud af at de der Vestjyder er simpelthen noget af det rareste folkefærd vi længe har mødt.

Vi kan se parkerede biler så langt øjet rækker, lige meget hvor man kigger hen. Selvom det kun har været i gang i 2 timer da vi ankommer, kan man virkelig mærke at det her er noget folk elsker, og der var mennesker overalt, så kunne det jo kun ligge op til at skulle blive en god dag, hvilket det blev.

BRÆNDERTRÆF,Karup, Racelens

Vejret så hele tiden ustabilt ud når man kiggede op i luften, og lidt vind kunne man også mærke. Der kom lidt vand engang i mellem, men det var på ingen måde noget der kunne ødelægge den gode stemning. Hvis sulten skulle tæmmes, kunne der købes store burgere og gourmet hotdogs.

BRÆNDERTRÆF,Karup, Racelens

Træffet er blevet større og større for hvert år, fordi folk finder ud af at det faktisk er sindssygt hyggeligt at komme afsted til. Der jo heller ikke noget bedre end at dufte af afbrændt gummi og øl når man kommer hjem fra en god dag med fed musik og søde mennesker.

BRÆNDERTRÆF,Karup, Racelens

Hvad bilerne angår så er det kun fantasien der sætter grænsen, og der er på ingen måde nogen regler om bilerne har plader eller ej, om det er 2 biler man har svejst sammen så man får ”Forlæns og Baglæns”, eller om det er nogle venner der har rottet sig sammen med en BMW V12 man lige har valgt at kaste 2 turboer på der ligner noget fra en Scania Vabis. Hele pointen er bare at man skal have lavet noget dækrøg!

Pladsen er blevet udvidet til 2 brænderpladser, en til baghjulstrukne biler og en til forhjulstrukne, det har man været nødt til at dele op fordi ellers bliver der simpelthen for trængt i køen, men alligevel holder folk i lange køer for at komme ind på pladserne for at lave en masse røg og larm. Nogle gange kan man godt være uheldig at røgen eller lydene kommer fra knap så spænende steder, bagtøj der springer, kølere der eksploderer i overophedning, stålfælge der graver sig ned i asfalten i den ene side fordi at dækket i den modsatte side ikke er sprunget endnu – og man forlader altså ikke pladsen før begge dæk er sprunget eller bilen er stået af. Sidst nævnte kommer også på tale hvert år, det er næsten mere regel end undtagelse.

BRÆNDERTRÆF,Karup, Racelens

Så har du endnu ikke været til det fantastisk hyggeligt arrangement endnu, så er det bare at få krydset Kristi Himmelfartsdag af i kalenderen næste år – 18 Maj 2023

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status