Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

Copenhagen Historic Grand Prix 2021

Copenhagen Historic Grand Prix 2021

Fra fredag den 6. august til søndag den 8. august blev der afholdt Copenhagen Historic Grand Prix, der har været Københavns racerløb siden 1996. CHGP, som det bliver kaldt, er et racerløb, der for 8. gang bliver afholdt på Bellahøj i København. En begivenhed i særklasse for hele familien, det kom især til udtryk, da der i 2013 blev etableret et familieområde i indercirklen med flere forskellige aktiviteter. Her er der altså rig mulighed for, at vise sine børn, hvordan bilerne så ud, da mor og far var unge, men også fremtidens biler bliver i ligeså høj grad vist frem, da PURE ETCR elbilerne er det første der møder en i pitområdet ved indgang syd.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

Med 8 forskellige klasser og mange historiske biler byder CHGP velkommen til tre dages action, dramatik og underholdning i det kæmpe område ved Bellahøj. 

Den 2,4 km lange bane danner rammen for det velbesøgte arrangement og det er altså her de 8 forskellige klasser kæmper hen over weekenden om til sidst, at kunne stå på vinderpodiet.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

Se de vildeste billeder fra weekenden under artiklen.

Hvis du vile se ALLE billederne fra henholdsvis fredag, lørdag og søndag kan du se de individuelle gallerier her:

Se fredags galleriet her.

Se lørdags galleriet her.

Se søndags galleriet her.

Se highlights for HELE weekenden nederst i denne artikel!

Klasserne beskrives som følgende:

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

65-klassen

Racerbilerne i denne klasse stammer fra perioden 1961 til 1965 og er derfor relativt teknologiske jævnbyrdige. Om det samme gælder for kørerne, hvorfra mange har dåbsattester fra samme periode, må vi lade dagen vise.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

71-klassen

Vrælende MG’er, arrige NSU’er med hvæsende hækmotorer og Fiat 600 med Abarth-tuning giver garanti for jævnbyrdige dyster. I den store klasse køres der race i motorstærke biler som BMW 2002, Ford Escort BDA og de allesteds nærværende Ford Lotus Cortina. Nyd også de populære indslag med store amerikanere som Ford Mustang og Chevrolet Corvette.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

90-klassen

Klassen med standardvogne fra perioden 1971-1990 er et skønt miks af to årtiers mest inspirerende bilmodeller.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

Formula Junior

Formula Junior-klassen fra 1950’erne var et udstillingsvindue for Formula 1 med lavere budgetter og dermed en mere folkelig indgang til sporten. CHGP præsenterer: Single seaters!

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

OK Mobil 1 Legends Car Cup

Køretøjerne i denne klasse ligner ved første øjekast personbiler fra tredivernes USA, men sandheden er anderledes, når man kigger under karrosseriet.

Det er nemlig biler, der er bygget ene og alene med det formål at køre race med dem. Bilernes karakteristiske baghjulstræk er samtidigt med til at gøre dem sjove at køre i.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

Royal Pro/AM

En tradition, der markerer nogle af historiens mest ikoniske biler og bliver kørt af flere kendte navne fra motorsportens historie.

Klassen har gennem mange år gæstet kendte kørere fra både ind- og udland, heriblandt Tom Kristensen og Jan Magnussen. Klassens navn antyder samtidig formatet hvor en Pro-kører og en såkaldt “Amatør”-kører danner hold i én bil.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

TCR

Det var første gang, at klassen TCR Denmark gæster Copenhagen Historic Grand Prix. TCR er som format motorsportens nye, samlede format af standardvogne. Klassen indeholder kendte kørere som Jan Magnussen, Nicolai Sylvest og Michael Markussen, da løbet blev sat i gang ved Bellahøj Park.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

PURE ETCR

Klassen for elektriske racerbiler, det er første gang ETCR kører ræs på dansk grund til CHGP. ETCR-serien er fire- eller femdørs elbiler, ligesom eksisterende TCR-modeller, med ét gear, bilerne er baghjulstrukket. WSC Technology, et datterselskab af WSC Group, der udviklede TCR, distribuere en fælles pakke med motor, gearkasse, vekselrettere samt en batteripakke med en energikapacitet på 65 kWh, der alle kan tilpasses biler, inklusive dem, der er bygget til TCR -reglerne. Alle bilerne har derfor ens ydeevne i denne klasse og det er derfor i høj grad den pågældende føres færdigheder, der gør hele forskellen.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

Race for riget

Race for riget var på programmet både lørdag og søndag med en times kørsel begge dage. Her er der mulighed for tilskuere og besøgende, at købe sig til en tur med de garvede racerkørere. Race for riget er et donationsløb og de indkørte midler doneres derfor til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. 

Første år med Drift opvisning

Drift var med for første gang i år. Det blev til et par opvisninger på 10-15 minutter både lørdag og søndag. 

Vejret var overraskende godt det meste af dagen, kun afbrudt af et par lokale byger og det store område gjorde, at vi fik et par kilometer i benene, det betød for vores vedkommende ømme fødder, men det må vi tage med, når billederne skal være fede fra forskellige vinkler.

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

På Bellahøj er den gamle dyrskueplads centrum for CHGP og her er det ikke kun løbene der er i fokus, der bliver ligeledes afholdt diverse firmaarrangementer, udstillinger og bilklubber og der er mulighed for at finde mad- og drikke boder rundt omkring i området. 

Copenhagen Historic Grand Prix, Racelens

FTZ bød på lækre burgers og noget koldt at drikke i deres flotte PIT STOP område. 

Det var tiltrængt med en lille pause i det gode vejr og vi kunne følge spændt med i løbene på storskærmen derfra.

Highlights:

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status