Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

For 9. gang blev Bellahøj, centrum for årets Copenhagen Historic Grand Prix. Med åbningsreception i hjertet af København, nemlig Rådhuspladsen, blev weekendens motorsport arrangement skudt i gang, da Københavns kommune bød velkommen, i form af et velkomstmøde på Københavns Rådhus den 5. august ved middagstid. Et udvalg af historiske racerbiler og supersportsvogne kørte samlet fra Bellahøj til Rådhuspladsen, hvor de udstillede bilerne på pladsen imens Næstformand for Borgerrepræsentationen, Lars Weiss, bød Protektor for Copenhagen Historic Grand Prins, H.K.H. Prins Joachim og de fremmødte gæster, og racerkører velkommen til København og byens stor begivenhed, inde på rådhuset.

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Den tidligere DASU præsident Carl Christian Hansen, overrakte Jac Nellemann en fin plakat af et genoptryk fra et af Roskilde Ringens Motorløb, som et symbol og tak for Jacs fars medvirken, til Roskilde Ringens grundlæggelse og udvikling indenfor motorsporten.

Efter receptionen kørte bilerne samlet retur til Bellahøj, igennem Københavns smukke gader.

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Den 2,4 km lange og brede bybane på Bellahøj, bygget specielt til CHGP, er omgivet af beton- og autoværn og med et 2 meter højt hegn for bedst mulig sikkerhed og med denne type hegn ville det være muligt, at få Formula E på banen i fremtiden.

Banen har ændret en smule udseende fra sidste år, med et nyt chikane-design på Hulgårdsvej for, at udfordrer kørerne på en helt ny måde. Fra tribuner- og storskærme, kan publikum følge nøje med i de forskellige løb, der strækker sig over weekenden med 8 klasser i alt fra gamle klassiske biler, TCR, Formula Junior, Legends Cars, Youngtimer og Royal PRO/AM kæmper de i heats om, at vinde finalen søndag, og modtage præmier på podiet. På weekendens program var også drift, hvor kørerne gav publikum et indblik i denne del af motorsporten.

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Indercirklen er midtpunktet for alt udenfor banen. Her er ryttergårdene at finde, den store ryttergård foran Grøndal Multicenter, og de mindre ryttergårde der er spredt rundt på pladsen. CHGP giver alle besøgende en helt unik og speciel oplevelse, da der er åbent for alle så man blandt andet kan følge med i mekanikernes arbejde på bilerne og få en snak med kørerne.

Der er en hel del udstillingsområder rundt på hele pladsen for firmaer og bilklubber, madboder, afslapningsområder og et stort område af forskellige hoppeborge for de små, der ligeledes kunne kører pedal-gokart-ræs ved Kia Danmark, til stor glæde.

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Race for Riget er en traditionel og vigtig del af CHGP, hvor publikum får en enestående mulighed, for at kører med nogle af de bedste racerkørere. I løbsweekenden er der afsat én time både lørdag og søndag, til donations løbet Race for Riget. Turene er inddelt i prisklasser alt efter kører og bil. Kørerne og bilerne deltager uden vederlag, så alt indsamlet går ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, indsamlingen blev rekordhøj i år med et beløb på 740.000 kroner. Sidste års indsamling lød på 550.000 kroner.

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

CHGP er et kæmpe arrangement og klargøringen af området starter allerede i juli måned, i start august etableres sekretariatet, der lukkes offentlige veje, busruter omlægges og banen bygges. Der bliver i den grad gjort et stort og flot stykke arbejde for, at alle bilentusiaster kan mødes på Bellahøj og få en forrygende weekend i motorsportens tegn

Copenhagen Historic Grand Prix 2022

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status