Gatebil, Racelens

GATEBIL 2022 – Mantorp Park

Når vækkeuret bliver sat til 4:00 en lørdag, så skal der være en god årsag til, at ikke hamre snooze knappen i bund og vende sig om på siden og sove videre. Og når man samtidig sætter kursen 5 timer nordpå efterfølgende, så skal der være en rigtig god årsag. Det var lige hvad der var i weekend. Det var nemlig Gatebil, som havde gjort sit indtog på Mantorp Park Racetrack, til 3 dage med fuld skrald på underholdningen, for enhver bilentusiast og folk med hang til Dakke Dak musik!

Gatebil, Racelens

For dem der ikke kender til Gatebil, så er det, det smukkeste samarbejde mellem Norge og Sverige, verden nogensinde har set. 5 Events eller festivals om man vil, som typisk starter i maj i Norge, ved Vålerbanen. En rask lille tur på 8 timer efter, når Øresundsbroen er krydset. Derefter frem og til mellem racetracks i Sverige og Norge. Og så slutter de i september på Mantorp Park, lige i midt af Sverige.  Det er tre dage med primært fokus på Drift og open track. Derudover er der udstiller biler, samt ekstreme race på banen. Om aften forvandles herlighederne til musik festival ”Aftertrack” med fuld tryk på og tidligere har selv Driftkongen Aasbo, ageret DJ.

Gatebil, Racelens

I løbet er lørdagen blev der kørt forskellige klasser, som startede med Straight Line, som er primært gadebiler, som kan få kørertid på banen. Når vi siger gadebiler, så er forholdende lidt anderledes i Sverige, så det er typisk toptunet biler, der suser rundt her. Vi taler Audi 80, med engine swap til en af Porsche mere potente motor, så der kun blev kun gået på gassen, når hjulende pegede fremad.

Gatebil, Racelens

Derefter tog Open Line over og som vi forstod dette, så var det fri leg. Drift på langsiderne eller hvor man nu havde lyst eller bare havde behov for, at lære sin bil lidt bedre at kende. Det var alle slags biler der kom på banen her.

Gatebil, Racelens

Sidst event, inden konkurrencedelen tog over, var Drift Line. Til tider køres der både Rookie og Pro, men i lørdags, smed de alle på banen samtidig og så gave dem en time, til at hygge sig. Det var også her, vi første gang oplevede niveauet og især forskellen fra Rookie til Pro. Desværre blev der under den første time flaget rødt to gange, så der var flere som havde varmet op forgæves.

Gatebil, Racelens

Da al ovenstående legetid var overstået, var det på tide, at få de voksne i ringen, til hardcore konkurrence. Dette er under Gatebil om lørdagen, Extreme Race og Drift Battle. Extreme Race havde fornøjelsen af at starte med 25 min ren race rundt på Mantrops bane. Her var der nedestående placering efter der blev flaget med det ternet flag.

Gatebil, Racelens
Gatebil, Racelens
Gatebil, Racelens

Derefter var det drifterne som gjorde deres indtog, med to timers kamp om trofæet, som vinder af Gatebils Drift Battle. 16 biler stillede til start og derefter kørte ren knockout med lead og chase skiftevis. Hele fire gange var det One More Time, efter tæt og intens konkurrence.

Gatebil, Racelens
Gatebil, Racelens

Samtidig var der ikke en eneste som måtte hentes på banen, grundet uheld. Det var dog ikke det samme som, at der ikke blev byttet lak, i løbet af de i alt 30 gange, der blev givet grønt lys. Der blev kørt tæt, men aldrig hazarderet og til sidst kunne Erik Neander, stille sig jublende på bilen, som vinder af eventet, efter tæt konkurrence med den unge Victor Andersson.

Gatebil, Racelens
Gatebil, Racelens

 Psst! Part 2 med endnu flere billeder, rammer siden i løbet af ugen.

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status