2023,lwrd, Racelens

Gatebil 2023 – Rudskogen, Main festival

Er du til høj musik, glade og festlige unge mennesker med højt humør og rendyrket motorsport, så er Gatebil Main Event helt klart turen værd. Den atmosfære der er til eventet, er nærmest ubeskrivelig og helt unik! 

Vi drog tidlig torsdag morgen på en lille 6 timers køretur mod Norge, da der fra torsdag d. 6. juli til søndag d. 9. juli blev afholdt Gatebil Main Festival ved Rudskogen Motorcenter. Da vi ankommer ved Rudskogen Motorcenter er vejret ikke med os, men det stoppede ikke festen og legen på banen. Der var fuld gang i den på hele pladsen, hvor folk gjorde deres camps og pitten klar til et brag af en weekend. 

For dem der ikke kender til Gatebil, så er det, det smukkeste samarbejde mellem Norge og Sverige, verden nogensinde har set. 5 Events eller festivals om man vil, som typisk starter i maj i Norge, ved Vålerbanen. En rask lille tur på 8 timer, når Øresundsbroen er krydset. Derefter frem og tilbage mellem racetracks i Sverige og Norge og så slutter de i september på Mantorp Park, lige i midten af Sverige. Det er tre dage med primært fokus på Drift og open track. Derudover er der udstiller biler, samt ekstreme race på banen. Om aften forvandles herlighederne til musikfestival ”Aftertrack” med fuld tryk på og tidligere har selv Driftkongen Aasbø, ageret DJ. Ved enhver Gatebil Festival er man garanteret en weekend fuld af energi, underholdning og musik! 

Gatebil er nødvendigvis ikke kun for biltosser, for i de fire camps, var der fuld knald på de helt store højttalere og de mange unge svenskere og nordmænd, samt havde de så flot dekoreret deres campingvogne med spraymaling og anden ’udsmykning’. 

2023,lwrd, Racelens

De forskellige klassers kørsel: 

De forskellige klassers kørsel: 

Straight line: Her kan du kører rundt på banen for at teste dit nye build eller blot for at slå din egen tidsrekord, det er i denne klasse dog ikke tilladt at drifte. 

Open line: I denne klasse kan du få lov til, at ligge din bil sidelæns og lave en masse røg igennem svingene. Klassen her er sådan set forbeholdt til ren leg, både drift og race. 

Drift Line Rookie: Til dem, der kun vil lave røg og ligge sidelæns, samt at lære sin bils grænser og træne ens egne evner i drifting. 

Drift Line Pro: Her går det løs! De helt tunge drenge (og piger) har i denne klasse mulighed for at fyre de helt tætte tandems af og lave de hurtigste drift entries. 

Udstilling af biler findes selvfølgelig også til Gatebil Main Eventet, og det findes i den del, der kaldes for Gatebil Showgarden. Her er der en lidt anden standard end herhjemme i Danmark. Du finder kun lækre øser, som alle har fået sit helt eget præg. Der er både klassiske biler, superbiler og tuner biler, så der er ingen undskyldning for at smide snuden forbi showgarden.  

I anledning af showgarden bliver der fredag aften kørt parade med alle showbilerne og racerbilerne rundt på Rudskogen banen. Sidst på lørdagen bliver der også uddelt præmier til udvalgte biler fra Showgarden udstillingen. 

Super 3 er en drift konkurrence, hvor der denne gang var 12 teams, som hver bestod af 3 biler og kører, som skulle arbejde samme for at have den bedste tandem og på den måde imponere dommerne og få den bedste score ud af de 12 teams. I denne konkurrence kunne Team Toyota fredag aften stille sig på taget af bilerne og kalde sig vindere. Team Toyota bestod af kørerne Tor Anders Ringnes, Fredric Aasbø og Ola Jæger.

2023,lwrd, Racelens

Efter en lørdag med masser af træning og kvalifikationsrunder, skulle tungen holdes lige i munden søndag middag, da der blev kørt Breisladd finale. Breisladd finale er en konkurrence hvor drift kørerne battler om at lave de runs med mest action og kontrol over deres biler. Det forgår som knockout, hvor de bedste rykkere videre til de er i top-3 og kæmper om at tage sejren med hjem. Øyvind Bogen var den talentfulde drifter som tog den helt store pokal med hjem, og han hev den hjem med hjælp fra hans fuld pro drift byggede Nissan S15. Se top 5 resultaterne herunder. 

2023,lwrd, Racelens

Da al ovenstående lege tid var overstået, var det på tide, at få de voksne i ringen, til hardcore konkurrence. Dette er for søndagen, hvor Extreme Race 6 køres. Extreme Race havde fornøjelsen af at køre Race nr. 6 som varede 30 minutter med ren race rundt på Rudskogen banen. Mads Siljehaug i sin KTM X-Bow GT2 tog fra start af føringen i Extreme Race finalen. Mads kørte så suverænt, at han holdt den hele vejen til der blev flaget med det ternede flag, hvor han herefter kunne slippe speederen og nyde følelsen af sejr og at være vinder til Gatebils største event! De andre kørere kørte bestemt også til den, med gode battles både på langsiden og i svingene. Desværre for fire kørere måtte de udgå efter problemer med deres biler. Her var der nedenstående placering efter der blev flaget med det ternet flag. 

2023,lwrd, Racelens

GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status