Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

Gatebil Rudskogen – Race Festival 2023

Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

Første weekend i september, dannede Rudskogens smukke bølgende racerbanen, rammer om næstsidste Gatebil Event for i år. Med titlen Race Festival var det ikke til, at tage fejl omkring hvad weekend, som i Norge allerede starter torsdag med kval til SDS, havde at byde på. Et tæt pakket program med skiftevis, straight line kørsel, til ekstrem race over til drift i både Pro og Rookie niveau. Herfra var det løbende skift i hele weekenden, så der konstant var aktion på banen. Derudover havde SDS (Scandinavian Drift Serie) også meldt deres ankomst, som startede torsdag med kval, fredag aften var det top 32 og lørdag sluttede aften af med Top 16. Søndag var det Gatebils egen drift konkurrence, den såkaldte Breisladd, som fyldte en stor del af programmet.

Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

SDS

Vi havde taget turen, så vi ramte Rudskogen fredag morgen, for derved at kunne se sidste træning for kørende i Top 32 til SDS. Det var et par håbefulde fotografer, der fulgte intenst med i kvalen, for at se så mange af de danske kører i top 32. Desværre måtte 2/3 af de danske drifter, trække sig allerede torsdag fra legen, på grund af tekniske udfordring og selv om disse folk sjældent kaster håndklædet i ringen, så blev det ikke til mere køretid for Melin Motorsport og Overboost. På den positive klinge, så lykkedes det en dansker, at brage ind i Top 32. Nemlig med en 15 plads i kvalen fra Mikkel Kraus, som derved var klar til Battle om fredag, hvor han skulle drifte mod, hvad der senere skulle vise sig at være en finalist, nemlig Tor-Anders Ringnegs.

Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

Top 32 løbet fra Mikkel Kraus, var lige i skabet og tager vi den rød/hvide kasket af, så må det hedde, tæt på perfekt løb, med få udfald. Især Kraus første tur, var et smukt syn. Vi er stadig ikke sikker på hvad dommerne så, men det blev til One More Time og her lykkes dette desværre ikke Mikkel, at komme videre og måtte se sig slået, af en 20 år yngre model (altså bilen). Efterfølgende var der flere forbi i pitten, der udtrykte undren over, at Mikkel Kraus ikke var gået videre til Top 16.

Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

Derved var Top 16, uden dansk deltagelse og her bragede Oyvind Boogen igennem og endte med at snuppe den samlet sejre og dermed pokalen med hjem. Dette var dog stadig ikke uden spændende dommerarbejder, som gjorde tingene mere spændende end nødvendigt. Der skal dog ikke herske tvivl, om vil man se drift på højt niveau, så skal man i den grad tage til et SDS event. Der bliver kørt dør til dør, for fuld udblæsning., hvoraf flere af kørende har været forbi Drift Master også, så niveauet er flot! Efter weekenden så den samlet stilling således ud.

Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

Ud over Scandinavian Drift Serie, så var der som tidligere omtalt, konstant gang i banen. Selv små Formel racer havde meldt deres ankomst og fik køretid, for at promovere, et overkommenligt racesetup, i en bil der alle havde helt samme setup, så det hele kommer ned til den enkle køres evner bag rattet. I Extreme Race blev det Kai Roger Bakken, som i sin Lotus Esprit Replica, tog den samlet sejre i løbet over weekenden, i et løb, hvor vi var i tvivl om det var en konkurrence om, at tilføje den største hækspoiler fremfor at komme først! Derudover var det ren leg og træning i Open lIne, Rookie Drift og Pro Drift. Forskellen blev vi aldrig 100% kloge på, men vi nåede frem til at Pro Drift, var det tilladt og skulle man forvente, at drifterne, lå så tæt, at de kunne slibe rust af sidedøren på hinanden.

Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

Er man til stilstående modificeret biler, så har Gatebil deres Showgarden, hvor tilskuer kan udstille deres ombygget biler, tæt på banen. Dette er klart størst under deres sommer event og ikke dette, hvor Race var langt mere i fokus. Men der var der bestemt noget, at kigge på og en når en Nissan hedder Kooz Edition, så trækker den alle dage fokus og vender hoveder.

Gatebil Rudskogen,Race Festival 2023,Drift, Racelens

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status