Lovligt Streetrace, Racelens

Lovligt Streetrace – Holeby

Lovligt Streetrace, Racelens

Den sidste lørdag i August var det blevet tid til finaleløbet i streetrace på Lolland Falster Flyveplads, arrangeret af Legal Streetrace. Her skulle ca. 100 biler dyste om hvem der kunne komme hurtigst over stregen på de 402mtr. 

På trods af et massivt skybrud aftenen inden løbet, var banen alligevel klar til ræs kl. 11, hvor de første biler kørte afsted.

Forventningerne til en god dag med en masse kørsel var høje. Da der flere måneder inden, allerede var udsolgt af kørebiletter. Disse forventninger blev også indfriet, da der ikke var mange stille stunder på banen. Som publikum var der altså gang i den fra start til slut, med 5 timer race og action.  

Lovligt Streetrace, Racelens

En stor del af dagen var der speaker på, så publikum kunne få detaljer om bilerne, kørte tider mv. Der var også opsat flere boder, hvor der kunne købes flæskestegesandwich og pølser med brød leveret af Slagter Zangenberg.

Der deltager mange forskellige typer af biler til disse lovlige streetrace. Hvilket er en fed oplevelse for publikum. Det samme gjorde sig gældende denne lørdag. Hvor der kunne opleves True Cousins elbil – TC-X EV. 

En ombygget hotrod, fra Kolstrup Tuning, som kørte dagens hurtigste totaltid på 8,908

Ikke langt efter denne tid var en svensk indregistret BMW, som netop har kørt Street Week i Sverige. Med en kørt totaltid på 9,213.

Derudover blev der kørt tider af bl.a. Ford GT500 Shelby, VW Lupo, Toyota Starlet og Mercedes S63. 

Der er altså mulighed for at se alt fra en helt standard bil, som den kom fra fabrikken. Til en fuldt ombygget dragbil, hvor intet er overladt til tilfældighederne. 

Lovligt Streetrace, Racelens

Hvis man havde brug for et afbræk fra de kørte ræs, kunne man gå en tur rundt i pitten. Her kunne alle deltaljerne på bilerne tjekkes ud. Ved siden af var der også udstillet en række show biler. 

Overboost Driftteam og Alexander Lindvig stillede begge op med en driftbil hver, for at vise flaget for dansk drifting. De kørte også lidt 402mtr ræs, til stor underholdning for publikum.

Der køres, 4 gange om året, lovligt streetrace på flyvepladsen. Hvoraf det ene løb er et 201mtr natrace. De resterende er 402mtr.  

Arrangørerne er en non-profit forening, så alle indtægter går til at afholde race, samt vedligeholde og investere i udstyr. Det er helt sikkert værd, at støtte og til meget rimelige priser. Publikum koster blot 100,- imens der kan køres race som deltager for blot 400/500,-. Så hvis du drømmer om, at prøve din bil af, så er dette helt sikkert stedet.

Lovligt Streetrace, Racelens

Legal Streetrace er vel arrangeret, og der er styr på alle detaljerne. Både de store og små. 

Deres hjemmeside bliver eksempelvis opdateret live under løbet, således at man som kører kan følge med i de tider man får kørt. Bilerne er opdelt i forskellige klasser, så man konkurrer i en klasse der er passende i forhold til ens bil. 

Ligesom der naturligvis bliver lavet teknisk kontrol på bilerne, inden de kan stille til start. Samt et førermøde. 

Det er tydeligt at mærke, at Legal Streetrace har afviklet lovligt streetrace i over 20 år – der er tjek på det!

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status