The ICE St. Moritz 2023, Racelens

The ICE St. Moritz 2023

Under normale omstændigheder, når GPS´en sættes til Alperne en kold februar dag, så skyldes det, at Thuleboksen er tæt pakket med skiudstyr. Samtidig ved man den står på en hel ugen med pister, Jägerbombs og tung Schlager musik, hver eneste dag. Dette kan bestemt også have sin charme. Men når nu man er bilelsker, som vi er hos Racelens, så er GPS´en sat af en heeeeelt anden grund. Nemlig for, at tage ned og give jer et indblik i hvad ”The ICE St. Moritz” er for en størrelse.

The ICE St. Moritz 2023, Racelens

”The ICE St. Moritz” er et to dags event, som forgår på søen ved byen St. Moritz i Alpedelen af Schweiz. Når isen når en tykkelse af 27 cm, bliver den herefter crashtestet af en 3,500kg Snebil, før den endelige godkendelse bliver givet. Og med 300 solskinsdage om året i St. Moritz, så er man ikke så bekymret om vejret passer til sådan et event. Det gør det nemlig med stor sandsynlighed. Efter isen er godkendt, er lokation på plads for et meget særpræget event. Derefter indledes den nøje udvælgelse face omkring hvilket fåtal af eksklusive biler der kan deltage. Det er nemlig ikke alt og alle som kan deltage, da der kun er plads til et mindre antal biler på isen. Og så til selve programmet. Dette er opdelt i henholdsvis fredag og lørdag.

The ICE St. Moritz 2023, Racelens

Fredagen, er det den del som de omtaler, Concours D´Elegance eller den statiske del. Her bliver bilerne linet op i Parc Fermé og herfra kan både tilskuere, men i den grad også juryen, få lov at betragte, disse skønheder helt tæt på og herfra vurdere dem enkeltvis, inden lørdagens program indtræffer.

The ICE St. Moritz 2023, Racelens

Lørdagens program er kørsel på den ovale bane, som er oprettet på isen ved siden selve udstillerområdet. Her bliver de sendt af sted i grupper af 5-7 biler og har 15 minutter, til at imponere juryen og begejstre publikummet, med sublime køreevner og færdigheder på banen. Det er ikke tale om race, men mere at få bilen til at danse henover isen på de 15 min, i så stilfyld form, som både kører og bil evner.  Det er så gennemført, at selv safety bilerne er passende til årgangene og i lige så fin stand, som bilerne der suser rundt på banen.

The ICE St. Moritz 2023, Racelens

Hele dette spektakulære event er faktisk ikke særligt gammelt. Det er andet år det bliver afholdt, men hele ideen datere sig tilbage til 1985, hvor britiske og skotske sportsmænd, tog bilturen ned igennem Europa i deres Bentleys, med St. Moritz som slutdestination. Grunden var for at fejre Cresta Run (Is-skelet-kælkløb) Og en del af dette var, at bruge hestevæddeløbs banen (Jeps, den er god nok. De spiller også Polo og har hestevæddeløb på isen!!) til, at suser rundt og lege i deres Bentley´er. På bredden stod, hvad der senere skulle vise sig, at bliver ophavsmanden til ”The ICE St. Moritz”, Marco Makaus og så begejstret til og en ideen var grundlagt. Dog skulle der gå næste 40 år, før det blev en realitet.

The ICE St. Moritz 2023, Racelens

Planerne for 2024 er allerede i gang og med et langt større setup, end de to foregående år. Så hvis turen alligevel gå mod Alperne for, at stå på ski, så check lige om datoerne ikke det passer med, at tage en dag tidligere hjem. I vil på ingen måde fortryde det, hvis I er til klassisk, unikke biler, som er dumdristige nok, til at tonse rundt på en frossen sø. Alene det faktum, at den ene serie hedder ”One offs” giver et klart indblik i hvilke biler og prisklasse vi taler om!

The ICE St. Moritz 2023, Racelens

Vinder og mere info findes her – https://theicestmoritz.ch/

Vores kalender på hjemmesiden opdateres løbende, så du kan følge med i, hvilke danske events der afholdes og hvornår. 

GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status