Timewinder,Nostalgi, Racelens

TimeWinder 2023 – Nostalgi Festival

TimeWinder er en hyldest til det, vi i dag kigger tilbage på som historie, altså årene 1875-1975. Nostalgi festivalen holder til på Grønnessegaard Gods, der i den grad bliver forvandlet i pinsen til en såkaldt levendegørelse af oplevelser til lands, til vands og i luften og disse tre kategorier udtrykker sig naturligvis forskelligt. 

Timewinder,Nostalgi, Racelens

Grønnessegaard Gods har været en del af Halsnæs i snart 250 år, de sidste 100 år har godset været drevet af familien Hasselbalch. Grønnessegaard hed tidligere Grønnesøgaard og blev først i 1776 ophøjet til herregård af Johan Frederik Classens. Tidligere har gården været omdrejningspunkt for landbrug, men denne drives i dag som både skov- og landbrug samt med boligudlejning og afholdelse af diverse arrangementer og selskaber.  

Til lands foregår alle udstillingerne af diverse biler, traktorer, dampmaskiner, nostalgi campingpladsen og Landracing. 

Timewinder,Nostalgi, Racelens

Støv, sved og benzin

Timewinder,Nostalgi, Racelens
Fra venstre: Jes Pedersen

Landracing til TimeWinder er et opvisningsløb på jordbane og viser gaderacets historie, her kører både motorcykler og biler på ⅛ mile landrace track. Dette års vinder i bil-kategorien blev Jes Pedersen, der debuterede sidste år i sin Chevrolet fra 1933

Timewinder,Nostalgi, Racelens
Jes Pedersen i hvid

Til vand er S/S Skjelskør klar på fjorden til en times sejlads forbi TimeWinder pladsen. S/S Skjelskør er et gammelt dampskib, der blev søsat i 1914. I 47 år sejlede skibet på ruten mellem Skælskør og øerne Agersø og Omø. Det er et lykketræf, at skibet i dag sejler på fjorden, da det oprindeligt var solgt til ophugning i 1962, men stiftelsen af Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse kom dampskibet til undsætning og reddede det fra ophugningen. 

Flyveopvisning

Timewinder,Nostalgi, Racelens

I luften er oplevelsen unik for publikum, der kan komme helt tæt på de gamle veteranfly og landingspladsen, flere af piloterne er iklædt dragter og udstyr fra dengang. Igennem flere generationer har godset udført flyveoperationer fra landingspladsen og rundt på hele pladsen kan flere fly spottes, når de går i luften eller lander på den 650 meter lange bane, der efter sigende skulle være én af Danmarks skønneste beliggende og jævne græsbaner. 

Timewinder,Nostalgi, Racelens

Når kaffetørsten melder sig, er det naturlige valg Kaffedamernes Salon, det store telt på pladsen, der er indrettet som et gammelt konditori, her serveres kaffe samt lidt sødt til ganen på porcelænsstel af serveringspersonalet, der er iført datidens mode fra 1910-20’erne alt imens tilpasset musik fra tiden spiller i baggrunden.

Morgengymnastik & Bellbottoms

Timewinder,Nostalgi, Racelens

Nostalgi camping er festivalens helt specielle campingplads med campingvogne fra før 1976. Campingpladsen starter dagene ud med kaptajn Jespersens morgengymnastik ved flaghejsningen. På Nostalgi camping går de all in, så selv de trækkende biler skal passe til camping enhedens årstid

Feltkaffe i uniform

Timewinder,Nostalgi, Racelens

Soldaterliv gennem 100 år giver et indblik i tiden fra første og anden verdenskrig op gennem koldkrigs årene, her kan man komme helt tæt på de opsatte lejre med telte, hvor grupperne holder til. I Frederiksværk blev der af modstandsfolk fabrikeret en pansret lastbil til det endelige opgør med besættelsestropperne, lastbilen er fortsat museumsgenstand, men lokalt tilknyttede TimeWinder entusiaster fremstillede i 2020 en kopi, der udstilles på pladsen.

Aftermovie – Timewinder 2023 Video

Kæmpe GALLERI

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status