, Racelens

VW Bobbel / 1953

Vi nåede lige ud for at besøge Michael og hans bobbel inden der blev for meget krammeforbud i lille Danmark aka. Covid-19 aka. Corona.

Michael er en erfaren gut i stylingsverdenen, han har bygget et par biler igennem tiden som også er blevet vist frem.
Michael har sine biler i langtid, han bygger dem for at beholde dem og nyde dem, der bliver først lavet en udskiftning når bilerne er blevet nydt i fulde drag, og at kærligheden falder på en ny bil.

Meeen det kunne godt tyde på at lige præcis den her bil aldrig forlader familien.

, Racelens

Bilen stod til at skulle aflives da bilen blev fundet, men da hjertet altid har været til Bobbel var der kun en ting, og det var at den skulle Michael have med hjem og få til at overleve. Det må vi sige er blevet vellykket, hver en skrue og stykke metal er enten blevet udskiftet eller fået en del kærlighed. Der er utroligt mange fine detaljer på bilen.

, Racelens

Michael arbejder som tømrer, men har også skruet fingerne rigtigt på når det drejer sig om mekanik og EL. Alt elektrisk på bilen har han selv lavet helt på ny, og lavet sit eget ledningsnet som han ville have det.

Motoren har selvfølgelig også været ude og blevet renoveret fra A-Z, sådan at bilen forhåbentlig kan køre 50 år mere.

, Racelens

Bilen er ikke bare til garagepynt, den bliver flittigt luftet når vejret er tørt og temperaturen er menneskelig udenfor. Den giver et smil på alles læber hvor Michael kommer med bilen, om det er på tanken, en tur ned igennem byen eller ude på landevejen – både børn og voksne drejer hovedet og smiler ?

, Racelens

Hvorfor valgte du lige den bil?  

Jeg har altid godt kunne lide VW Bobbel siden jeg var en lille dreng, så jeg ventede bare på muligheden og den rigtige bil kom.

Hvad har du gjort ved den? 

Bilen var så meget tæret da jeg fik den, så der var kun en vej med den og det var komplet restaurering af den. De nederste 30cm af bilen er skiftede hele vejen rundt og nyt ledningsnet måtte der også til da der var gået mus i det, og helt ny kabine da den også havde været brugt som hjem til søde mus.

Hvilke ændringer/udførelser er du mest glad for? 

Umuligt at vælge. Jeg kan lide alt hvad jeg har lavet på den, meeen jeg er selv total fan af den farve jeg har valgt til den, den gør bare alle glade når de ser den 😀 

Hvad er dine fremtidsplaner med bilen? 

Jeg tror den er ved at være der med det udvendige, men jeg går også og kikker på og lave luftundervogn på den som måske lige skulle være prikken over i´et. Ellers er planen at bygge en Bobbel mere, de ekstra dele er så småt begynde at hobe sig op ?

, Racelens
, Racelens

Stødte du på nogle udfordringer på vejen til hvor du er nu? 

De største udfordringer var og få familielivet til at kører mens man gerne ville ud og bygge / lege med sit nye legetøj, og ja selvfølgelig finde penge til at lave det hele man gerne ville have 

Hvor skal du udstille næste gang? 

Tror desværre ikke det bliver til så meget udstilling i 2020 pga. covid-19 meeeen hvis hele DK ikke lukker ned her til sommer og træffene åbner op igen så skal den da danmark rundt igen og vises frem, og måske også sverige

, Racelens

Hvad er dine planer med bilen i fremtiden? 

Bruge den så meget jeg kan sammen med min søn/familie, tage til en masse udlandske træf i den, lære min søn om bilen og håbe på at han får samme interesse for biler som mig, og at han gerne vil overtage den en dag 

Blå bog:

Ejer: Michael Timm    
Alder: 39
Bil: Vw type 1 bobbel
Motor: 1300ccm
Årgang: 1953
Hestekræfter: 34HK
Fælge: Foran 15″x4.5″ og Bagpå 17″x7″
Undervogn: Standard.
Kabine: Porsche forsæder, porsche rat, hattehylde foran, runde puder ved bagsæder, alt ombetrukket i læder og alcatara, persienner i baggruden.
Lyd: Pioneer radio, 8″ 3vejs pioneer højtaler, 12″kenwood subwoofer, 2x700w soundstream forstærker
Styling: En masse af chromedetaljer, lygtefolie foran, led baglygter, tagbagagebærer, så mange originale accessoires som muligt, øjenskygger.

Galleri:

Ved deling af billeder på facebook eller instagram, så venligst krediter fotograf og Racelens. 🙂
Hvis du ønsker at bruge billederne i kommerciel sammenhæng, kan du søge om tilladelse her.

DMCA.com Protection Status